Armata ucraineana a afirmat sambata ca a respins in cursul serii de vineri un asalt al rebelilor asupra aeroportului din Donetsk, bastion al separatistilor pro-rusi din estul Ucrainei, in pofida armistitiului incheiat saptamana trecuta, transmite AFP.

"Numerosi rebeli, sustinuti de sase tancuri, au lansat vineri, in jurul orei 19.30, un asalt asupra aeroportului din Donetsk, care a fost respins eroic de soldati", a informat intr-un comunicat serviciul de presa al statului major al operatiunii ucrainene in estul tarii.

In jurul orei 20.50, rebelii au utilizat artileria pentru a trage asupra pozitiilor fortelor ucrainene care controleaza aeroportul, potrivit aceleiasi surse. Sambata in zori, aeroportul a fost tinta unor tiruri cu lansatoare de rachete.

Locuitorii din Donetsk chestionati sambata de AFP au relatat ca au auzit bombardamente scurte dar intense, vineri, provenind din zona aeroportului.

Potrivit AFP, in jurul aeroportului, pozitiile rebelilor erau neschimbate si era imposibil sa te apropii mai mult de aeroport, teatrul unor lupte intense in ultimele luni intre fortele ucrainene si insurgenti.

Potrivit rebelilor de la fata locului, chestionati de un jurnalist AFP, au avut loc bombardamente in cursul noptii, dar niciun avans din partea lor si nici o preluare a aeroportului.