Toate statele care vor lua masuri ostile fata de Rusia, in special aceea de a inchide spatiul aerian pentru avioanele rusesti, trebuie sa stie ca ar putea fi tinta unei riposte, a declarat luni pentru RIA Novosti Aleksei Pushkov, liderul comisiei pentru afaceri internationale din Duma de stat (camera infoerioara a parlamentului rus).

"Orice stat care realizeaza actiuni ostile impotriva Rusiei trebuie sa fie constient ca va putea face obiectul unei riposte de aceeasi natura. Adica daca noi avem impresia ca Rusia sufera in prezent presiuni, in special prin interdictia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul sa aratam ca suntem capabili sa ripostam", a declarat Puskov pentru RIA.

Agentia rusa noteaza ca sambata "Romania si Ucraina si-au inchis spatiul aerian pentru un avion guvernamental rus care il avea la bord pe ministrul Culturii Vladimir Medinsko si un grup de deputati, intre care seful comitetului pentru CSI (Comunitatea Statelor Independente) din cadrul Dumei, Leonid Slutki, vizat de sanctiunile UE".

Amintim ca delegatia care l-a insotit pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin in Transnistria a sosit sambata seara la Moscova cu un avion de linie, dupa ce autoritatile de la Kiev ar fi interzis tranzitarea spatiului aerian al Ucrainei de catre avionului lui Rogozin, asa cum a acuzat vicepremierul pe Twitter.