Distrugatorul USS Truxtun a ancorat in wekendul trecut in portul Constanta, urmand ca in zilele ce urmeaza sa desfasoare exercitii militare in Marea Neagra impreuna cu Fortele navale din Romania si Bulgaria. Cat timp a fost ancorat in portul Constanta, la bordul distrugatorului USS Truxtun au urcat atat seful Statului Major al Fortelor Navale Romane, cat si ofiteri romani care vor participa la operatiuni. Prezenta USS Truxtun in Marea Neagra vine intr-un moment in care tensiunile din Crimeea sunt in crestere.

USS Truxtun la ConstantaFoto: Navy.mil

Flota a 6-a americana (cea care opereaza in zona eruo-africana) a publicat pe site-ul sau si pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu distrugatorul USS Truxtun in timp ce trecea stramtoarea Bosfor si apoi era ancorat in Portul Constanta.

Exercitiul militar romano-bulgar-american din Marea Neagra trebuia sa aiba loc astazi, insa a fost amanat cu 24 de ore din cauza conditiilor hidro-meteorologice din zona, potrivit Agerpres.

Despre USS Truxtun

USS Truxtun este un distrugator lansator de rachete din clasa Arleigh Burke. A fost lansat in anul 2007 si a intrat in serviciul marinei americane in anul 2009.

Distrugatorul este inarmat cu mai multe tipuri de rachete printre care cele de tip sol-aer, anti-balistice (de tip SM-3), antisubmarin si rachete de croaziera Tomawahk.

De asemenea, distrugatorul poate gazdui si doua elicoptere de lupta de tip SH-60 Seahawk.

FOTOGALERIE:

Contraamiralul Alexandru Mîrşu, şef al Statului Major al Forţelor Navale, primeste un tur al navei USS Truxtun:

Contraamiralul Alexandru Mîrşu primit la bordul USS Truxtun:

Contraamiralul Alexandru Mîrşu la bordul USS Truxtun:

Echipajul distrugatorului USS Truxtun in momentul intrarii in portul Constanta:

Ofiterii romani si cei americani pe puntea distrugatorului USS Truxtun

USS Truxtun strabatand stramtoarea Bosfor:

USS Truxtun in portul Constanta:

Distrugatorul USS Truxtun pe mare: