Autoritatile turcesti ar fi dat acordul ca o nava militara americana sa treaca prin stramtoarea Bosfor in Marea Neagra in urmatoarele doua zile, relateaza presa din Ankara, citand surse oficiale. Pana la acest moment presa nu s-a aflat ce nava este vizata, insa sursele precizeaza ca nu este vorba de portavionul american George H.W. Bush care a ancorat marti in portul Pireu din Grecia si executa exercitii militare in Marea Egee.

USS Taylor a trecut recent prin BosforFoto: Navy.mil

Informatia a fost publicata miercuri seara de catre Hurriyet Daily News.

Reamintim ca portavionul George H.W. Bush a ancorat, marti seara, in portul Pireu din Grecia, urmand ca in urmatoarele zile sa intreprinda o serie de exercitii cu flota greceasca, informeaza Flota a 6-a americana. In grupul de nave care insoteste portavionul se regaseste crucisatorul USS Philippine Sea si doua distrugatoare lansatoare de rachete: USS Truxtun si USS Roosevelt.

Grupul de nave militare care insoteste portavionul de clasa Nimitz ce poarta numele de George H.W. Bush (George H.W. Bush Carrier Strike Group) a pornit in misiune pe 13 februarie si a intrat in aria de actiune a Flotei a 6-a americana (flota care actioneaza in zona European-Africana) pe 24 februarie.

Oficial, portavionul are misiunea de a sustine operatiunile maritime de securitate in zona de actiune a Flotei a 6-a, fara un traseu specific, insa presa din Grecia speculeaza ca mai departe portavionul ar putea pleca spre Golful Persic.

Activitatea portavionului poate fi urmarita pe contul oficial de Facebook.