"Cand se uita la Ucraina, [Putin] vede un loc despre care crede ca face parte in mod natural din Patria Mama", sustine fostul secretar de stat american Hillary Clinton. Potrivit acesteia, actiunile lui Putin in Ucraina seamana cu cele luate de Adolf Hitler la finele anilor '30, inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial.

Hillary Clinton si Vladimir PutinFoto: APEC

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton a comparat, marti, actiunile presedintelui rus Vladimir Putin in Ucraina cu cele luate de Adolf Hitler la finele anilor '30, inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial.

Dorinta lui Putin de a proteja minoritatea rusa din Ucraina aduce aminte de masurile lui Hitler de a proteja nemtii din afara Germaniei, sustine Clinton, potrivit Presstelegram.com, amintind ca Putin sustine o campanie de acordare a pasaportului rusesc oricui are legaturi rusesti.

Potrivit lui Clinton, ceea ce a facut Putin recent in Crimeea e asemanator cu ce s-a intamplat in Germania nazista la finele anilor '30.

"Daca va suna familiar, e ceea ce a facut si Hitler in anii '30. Despre toti etnicii germani care erau in Cehoslovacia, Romania sau alte locuri, Hitler spunea ca nu sunt tratati bine. 'Trebuie sa merg si sa-mi protejez semenii' si asta a nelinistit pe multa lume", a declarat Hillary Clinton.

Potrivit lui Clinton, Vladimir Putin este un om "care crede ca misiunea sa este sa refaca maretia rusa", iar asta inseamna sa recapete controlul a teritoriilor care intrau in fosta Uniune Sovietica.

"Cand se uita la Ucraina, [Putin] vede un loc despre care crede ca face parte in mod natural din Patria Mama", sustine Clinton.

Potrivit fostului secretar de stat, un posibil candidat la alegerile prezidentiale din SUA in 2016, daca Rusia si Ucraina vor ajunge la o intelegere sau un compromis, negocierile trebuie sa inceapa de la situatia din Crimeea.