Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov sustine ca Rusia nu poate cere trupelor de "auto-aparare" din Crimeea sa se retraga in baze pentru ca ele nu fac parte din fortele rusesti. Lavrov insista ca militari rusi parte a Flotei Marii Negre sunt in pozitiile lor normale.

Trupe rusesti in CrimeeaFoto: AFP / Mediafax

Potrivit acestuia, militarii din Flota Marii Negre iau niste masuri suplimentare pentru a fi vigilenti astfel incat sa nu se ajunga la varsare de sange in Crimeea. In plus, Lavrov sustine ca puterile occidentale au oferit un exemplu prost sustinand protestatarii ucraineni care au preluat puterea prin "incalarea constitutiei", relateaza BBC.

Seful diplomatiei de la Moscova sustine ca depinde de autoritatile Ucrainene si cele din Crimeea daca vor invita observatori internationali in regiune.

Declaratiile lui Lavrov au fost facute la Madrid, acolo unde ministrul rus de externe se intalneste cu omologul sau spaniol, Jose Manuel Garcia-Margallo.

Vorbind despre Ucraina, Lavrov a continuat linia discursului de marti a presedintelui Putin, acuzand ca preluarea puterii la Kiev s-a facut printr-o lovitura de stat si ca actualii conducatori nu sunt legitimi. In opinia lui Lavrov, Viktor Ianukovici ramane presedintele legitim si ca toate partile implicate trebuie sa actioneze in spiritul si in litera legii.