Mii de soldati si tehnica militara din cadrul Fortelor armate ruse au intrat in peninsula ucraineana Crimeea si au ocupat puncte cheie in regiune in ultimele zile, fara a intampina opozitie din partea fortelor ucrainene. In timp ce conflictul din Crimeea se inteteste si puterile occidentale incearca o rezolvare pe cale diplomatica, postul oficial de stiri al fortelor armate ucrainene a inceput sa publice pe contul de Youtube o serie de clipuri video de prezentare a capacitatii de lupta, facand referire directa la o posibila confruntare cu armata rusa.

Tancul ucrainean T-84Foto: Captura YouTube

Intr-un clip video postat luni, 3 martie, pe "Military TV Ukraine" (n. in ucraineana), contul de youtube al Postului central de televiziune si radio al Ministertului Apararii din Ucraina, este prezentat tancul principal al armatei.

"Tancul T-84 poate distruge orice vehicul blindat rusesc!", se arata scris in titlul clipului postat pe youtube si pe site-ul oficial.

Un alt clip, publicat tot luni dimineata, infatiseaza avionul de vanatoare Suhoi Su-27.

"Avionul Suhoi Su-27 protejeaza Ucraina"

Intr-un alt clip, postat in urma cu 21 de ore, sunt prezentate imagini cu avioane Su-27 si tehnica militara aeriana, cu titlul: "Pilotii militari vor apara Ucraina".

Un alt clip video postat in urma cu o zi prezinta imagini cu trupe speciale ale armatei ucrainene. "Trupele speciale militare sunt pregatite sa apere Ucraina", se arata in titlu.

LIVE-TEXT despre situatia din Ucraina si Crimeea aici: