Politia financiara italiana a anuntat joi ca a pus sub sechestru bunuri in valoare de peste 300 de milioane de euro apartinand unui multi-milionar din Verona, care a declarat un venit anual de patru euro, scrie AFP.

"Giovanni Montresor si sotia sa aveau, dupa toate evidentele, un nivel de trai diferit de ceea ce declara ca venituri", a declarat Francesco De Giacomo, un ofiter de politie insarcinat cu acest dosar.

Potrivit acestuia, omul de afaceri a declarat patru euro venituri in 2011, cinci euro in 2010 si patru euro in 2009. Sotia sa a declarat trei euro in 2011 si un euro in 2010.

Justitia a decis prin urmare sa le puna sub sechestru bunurile care includ, printre altele, noua intreprinderi, 235 de hectare de teren situate in mai multe regiuni din nordul Italiei, 18 bunuri imobiliare si sapte masini.

Giovanni Montresor a facut deja obiectul unei anchete in anii '90 pentru coruptie si frauda, urmata de o alta, in 2011: nu a declarat capitaluri din straintate si nu a platit impozitele dupa vanzarea a 180 de hectare de teren.