Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat pregatita sa discute "dorintele britanice" referitoare la Uniunea Europeana, exprimate miercuri in discursul-cheie sustinut de premierul David Cameron, insa a precizat ca trebuie sa se gaseasca un compromis echilibrat, intrucat si alte tari au dorinte, potrivit AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

"Suntem bineinteles pregatiti sa discutam dorintele britanice (...) insa nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca si alte tari au dorinte si ca trebuie sa gasim un compromis echilibrat", a declarat Angela Merkel, raspunzand unei intrebari in timpul unei conferinte de presa.

"Mai avem timp si, dupa parerea mea, ceea ce se afla pe primul loc pe ordinea de zi este gasirea unui plan bugetar pe termen mediu, pentru ca acesta conditioneaza cresterea in Europa si este si in interesul Marii Britanii ca economia noastra sa redemareze", a mai spus cancelarul.

In cursul diminetii, ministrul afacerilor externe Guido Westerwelle a declarat ca tara sa vrea ca Marea Britanie sa ramana "un membru activ si constructiv al Uniunii Europene". "In fata globalizarii, noi, ca europeni, suntem toti in aceeasi barca," a mai spus el.