Comisia Europeana a salutat, miercuri, disponibilitatea afisata de premierul britanic David Cameron in discursul sustinut miercuri de a pastra tara sa in Uniunea Europeana, relateaza AFP.

Comisia "saluta faptul ca David Cameron vrea sa ramane in Uniunea Europeana", a declarat purtatorul de cuvant al CE, Pia Ahrenkilde-Hansen, adaugand ca este "in interesul UE si in intereseul Regatului Unit" ca Londra sa fie "membru activ" al Uniunii.

Regatul Unit "are un mare aport la integrarea europeana si a contribuit la conceperea politicilor europene", potrivit purtatoarei de cuvant.

Aceasta si-a exprimat dorinta ca dezbaterea in Marea Britanie sa se "focalizeze pe continutul relatiei" intre Londra si UE.

Premierul britanic a promis miercuri, daca este reales, ca va organiza, in 2017, un referendum national in care cetatenii sa spuna daca vor sa ramana sau sa iasa din UE. El s-a declarat personal in favoarea mentinerii UK in UE, insa a avertizat asupra pericolului absentei unor reforme, care ar insemna ca Marea Britanie se va indrepta spre iesire.