Uniunea Europeana are nevoie de Marea Britanie ca "membru deplin", a afirmat miercuri presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, dupa discursul premierului britanic David Cameron, care a anuntat ca doreste sa organizeze un referendum legat de apartenenta regatului la UE, scrie AFP.

"Avem nevoie de Marea Britanie ca membru deplin, care nu ramane ancorat in portul Dover", a spus Schulz, pe contul sau de twitter. "Marea Britanie poate modela UE lucrand cu partenerii sai", a adaugat acesta.

Dar, a avertizat Schulz, "Europa 'a la carte' a lui Cameron nu este o optiune". Trebuie sa ne concentram asupra modalitatilor de a readuce cresterea si angajarile in Europa mai degraba decat sa ne pierdem timpul in discutii asupra schimbarii tratatelor", a insistat Schulz, un social-democrat german.

Cameron a promis miercuri ca, daca este reales, va organiza un referendum pana in 2017 legat de apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana, solicitand o recentrare a relatiei tarii sale cu UE "asupra pietei unice".