Mamelor care au multi copii si fac parte din familii cu probleme ar trebuie sa le fie "rusine" de raul pe care il fac societatii si ar trebui sa se opreasca din facut copii, afirma un oficial britanic, citat de The Daily Telegraph.

Louise Casey, seful unitatii guvernamentale pentru familiile cu probleme, afirma ca statul ar trebui sa intervina si sa le spuna acestor femei ca este iresponsabil sa faca in continuu copii, cand se lupta sa supravietuiasca.

Cele 120.000 de familii cu probleme din Marea Britanie costa statul circa 9 miliarde de lire, daca se iau in calcul ajutoarele sociale, criminalitatea, comportamentul anti-social si sistemul de sanatate. O cincime din ele au mai mult de cinci copii.

"Sunt o multime de oameni care au familii mari si functioneaza incredibil de bine, le doresc succes, trebuie sa fie minunat. Problema, pentru mine, este ca familiile pe care le-am cunoscut nu functioneaza", a spus ea.

"Una dintre familiile cu care am stat de vorba au sase echipe sociale care o asista: noua copii, al zecelea e pe drum. Ceva trebuie facut aici".

Casey a sustinut ca statul trebuie sa inceapa sa le spuna acestor mame sa inceteze sa mai ramana insarcinate, cel mai adesea cu barbati diferiti, care le abuzeaza.

"Pentru unele din aceste femei slujba este sa iasa si sa-si gaseasca un alt tip violent, ingrozitor, care mai aduce pe lume un copil, pentru a incepe acest ciclu din nou", a spus ea.

In urma protestelor violente de anul trecut, premierul David Cameron a format o divizie speciala pentru familiile cu probleme si a numit-o in fruntea sa pe Louise Casey.

Familiile care refuza ajutorul acestei divizii risca sa-si piarda locuinta sociala sau sa-si vada copii plasati in centre de ingrijire ale statului.