Casa Alba a declarat, marti, ca amenintarile Iranului de a lua masuri in cazul in care portavionul american identificat saptamana trecuta in zona stramtorii Ormuz va mai fi observat in regiune arata ca administratia de la Teheran este din ce in ce mai izolata pe plan international, se confrunta cu dificultati economice din cauza sanctiunilor si incearca sa distraga atentia de la problemele pe care le are, titreaza Reuters.

"(n.r. Amenintarile) reflecta faptul ca Iranul se afla intr-o stare de slabiciune", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

In cursul zilei de marti, seful Armatei iraniene, Ataollah Salehi, citat de agentia oficiala IRNA, a avertizat ca Iranul "va trece la actiune" in cazul in care portavionul american identificat saptamana trecuta in zona stramtorii Ormuz, unde marina iraniana efectueaza manevre navale, va mai fi observat in regiune. Un avion iranian a "identificat" un portavion american in zona manevrelor navale efectuate de marina in regiunea extrem de sensibila a stramtorii Ormuz, a afirmat pe 29 decembrie un oficial militar, citat de agentia oficiala Irna, preluata de AFP.

Departamentul de Aparare al SUA a raspuns avertismentelor iraniene precizand ca Statele Unite ale Americii vor trimite, in continuare, nave de razboi in zona Golfului. Un reprezentant al Pentagonului a declarat, ulterior, ca Statele Unite nu doresc o confruntare cu Iranul din cauza tranzitului prin stramtoarea Ormuz, potrivit Reuters. "Interesul nostru este un transport maritim securizat pentru ambarcatiunile aflate in tranzit prin stramtoarea Urmuz. Aceasta este dorinta noastra. Nici o persoana din acest guvern nu doreste o confruntare din cauza stramtoarei Ormuz. Este important sa reducem temperatura", a declarat George Little, purtatorul de cuvant al Pentagonului.

Citeste si: