Un barbat inarmat cu o pusca Kalasnikov a tras vineri mai multe focuri de arma spre ambasada Statelor Unite din capitala bosniaca Sarajevo, a declarat un martor, citat de Reuters. Cel putin un agent de paza a fost ranit. Atacatorul a fost si el ranit de un lunetist al politiei bosniace, fiind arestat. Incidentul a fost descris de oficialii bosniaci ca "atac terorist".

Atacatorul a fost ranitFoto: Reuters

Un oficial al misiunii diplomatice americane declarase initial, prin telefon, ca nimeni din personalul ambasadei nu pare sa fi fost ranit in urma incidentului. Informatii ulterioare indica faptul ca cel putin un agent de paza a fost ranit la brat in urma atacului.

Politia bosniaca a inconjurat imediat zona, care a fost inchisa traficului.

Un fotograf al agentiei Reuters, aflat la fata locului, a declarat ca politistii l-au inconjurat pe atacator, iar un lunetist l-a impuscat. Atacatorul, care a fost arestat, pare sa fi fost ranit.

Suspectul era inarmat cu o arma Kalasnikov si a tras mai multe focuri dintr-o statie de tramvai aflata in apropierea ambasadei SUA. Corespondentul Reuters a relatat ca barbatul, ce era imbracat cu o haina de culoare maro si avea barba lunga, pare sa fie un islamist radical.

Balkan Insight l-a identificat pe atacator drept Mevlid Jasarevic, 23 de ani, din Novi Pazar.

Ambasada SUA la Sarajevo este situata intr-o zona centrala din capitala bosniaca, unde se afla numeroase companii, sedii de universitati si magazine. Cladirea misiunii diplomatice americane a fost in 2002 tinta unei amenintari teroriste, insa nu a fost niciodata atacata.

Capitala Sarajevo este predominant musulmana.