Mirela Oprisor a castigat sambata premiul pentru Cea mai buna actrita, in cadrul celui de-al 16-lea Festival de Film de la Sarajevo. Actrita romanca a fost recompensata pentru prestatia sa in filmul "Marti, dupa Craciun", regizat de Radu Muntean. Presedintele juriului din acest an a fost regizorul roman Cristi Puiu.​

Mirela OprisorFoto: Hotnews

Oprisor a primit un cec in valoare de 2.500 de euro, acordat de catre Aeroportul International din Sarajevo.

In luna mai, prezenta la Festivalul de Film de la Cannes, Maria Oprisor declara urmatoarele pentru corespondentul HotNews.ro, Iulia Blaga, referindu-se la pelicula selectata in sectiunea "Un certain regard":

  • Cand am citit scenariul mi s-a parut un rol dificil. Dar la filmare, am depasit. Radu are ceva foarte bun, e relaxat, te lasa sa te simti foarte bine.
  • A fost greu sa lucrez cu sotul meu (Mimi Branescu, n.r.), mai ales ca am fost sot si sotie si in film, si in timpul lecturilor a fost o perioada de tensiuni intre noi. Am spus stop si pana la urma totul a fost in regula.

Cel mai bun film al editiei din acest an a festivalui a fost desemnat "Tilva ros", o pelicula realizata de regizorul sarb Nikola Lezaic. Castigatorul a primit un premiu in valoare de 25.000 de euro, acordat de Consiliul Europei.

Premiul special al juriului a revenit productiei "Szelid teremtes - a Frankenstein - Terv", regizata de Kornél Mundruczó.

Cel mai bun actor a fost ales sarbul Marko Todorović ("Tilva ros").

Mirela Oprisor: nascuta in Brasov * a absolvit UNATC * a avut roluri mici in film pana acum * a mai jucat in "Hartia va fi albastra" de Radu Muntean si joaca si in "Tatal-fantoma", lungmetrajul de debut al lui Lucian Georgescu, aflat in postproductie * a mai jucat in scurtmetrajul "Drezina al lui Constantin Popescu * roluri in teatru - "Dumnezeu de a doua zi" la Teatrul Act, "Flori, fete, filme sau baieti", ambele de Mimi Branescu, sotul ei in viata de zi cu zi, sau in "Delir in doi" de Eugen Ionesco, regia Claudiu Goga si "Chirita of Barzoieni" dupa Vasile Alecsandri, adaptare de Iarina Demian, ambele la Teatrul de Comedie* rolul din "Marti, dupa Craciun" e primul ei rol principal in lungmetraj

Vezi aici palmaresul complet al Festivalului de Film de la Sarajevo.

Urmareste aici interviuri cu Radu Muntean si actorii din "Marti, dupa Craciun".