Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival are loc duminică, începând cu ora 18:00, la Scena Lac din cadrul Muzeului Astra. Publicul va fi primit cu un show spectaculos oferit de artistul Adrian Naidin. De asemenea vor fi acordate Premiile din Competiția România: Premiul pentru regie, Premiul pentru cel mai bun film și Premiul publicului. Accesul la Gală este liber, cu rezervare pe site, în limita locurilor disponibile.

Astra Film Festival, Scena Lac (Foto Rares Helici)Foto: Astra Film

Pentru rezervări: https://eventbook.ro/music/bilete-astra-film-festival-2020-gala-inchidere-concert-naidin?lang=en.

Ultima zi a festivalului va include, de la ora 17:00, tot pe Scena Lac, un concert susținut de artista Ana Coman, iar după Gală va avea loc o proiecție-reverență (filmul „Transalpina, Drumul Regilor”) oferită cadrelor medicale, aflate de șapte luni în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

„Ediția din acest an a fost și pentru mine una surprinzătoare, deși credeam că nimic nu mă mai poate surprinde, după 27 de ani de festival. Răspunsul publicului, care a venit în număr atât de mare și a respectat atât de matur și de civilizat regulile la care ne-a obligat pandemia, a fost emoționant. Mă aștept să ne întâlnim în număr mare și la Gala de decernare a Premiilor și mă bucur mult că putem oferi o proiecție-reverență cadrelor medicale”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al festivalului.

De la ora 20:00, publicul este așteptat în Piața Mică pentru filmul „Până la adânci bătrâneți” (Tatjana Bozic - Croația, Olanda, 2014 • 83′), despre o regizoare care își vizitează cinci foști iubiți pentru a descoperi de ce poveștile ei de dragoste se sfârșesc prost, respectiv la Terasa cu flori, Centrul cultural „Ion Besoiu”, Sibiu, pentru „Josefin & Florin” (Ellen Fiske, Joanna Karlberg – Suedia, 2019 • 77′).

Astra Film Festival 2020 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al președintelui României.