Daniel Funeriu (Partidul Miscarea Populara) cere "tuturor partidelor anti-PSD", referindu-se in special la PMP, Forta Civica, PNL, PDL, PNTCD, Noua Republica sa semneze Protocolul pentru Alegeri Corecte (PAC), afirmand ca "PSD are furtul electoral in sange" si ca formatiunile de dreapta trebuie sa lupte impreuna imptriva "furtului institutionalizat practicat de PSD".

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Educatiei precizeaza ca Protocolul pentru Alegeri Corecte trebuie sa contina urmatoarele angajamentele:

"1) actiuni comune in sectiile de vot si in afara lor, pentru a impiedica furtul celor de la PSD

2) conturi de campanie transparente

3) desemnarea unei echipe de coordonare la nivel tehnic

4) impiedicarea mituirii electoratului vulnerabil"

Funeriu noteaza ca "din pacate nici marea (PMP, PNTCD, PNL, PDL, FC, NR), nici mica (PMP, FC) uniune a dreptei nu s-a putut realiza inainte de europarlamentare", motivele pentru acest esec fiind mai multe, potrivit fostului consilier prezidential, si nu numai "frecvent invocatul 'orgoliu'".

"Chiar daca ramanem concurenti e clar ca ne uneste lupta impotriva furtului institutionalizat practicat de PSD", subliniaza Daniel Funeriu, precizand ca pleaca joi la Timisoara unde va propune ca partidele anti-PSD din acest oras sa fie primele care semneaza Protocolul pentru Alegeri Corecte.

Daniel Funeriu a transmis si un mesaj sustinatorilor sai, facand apel la "o campanie frumoasa, senina, destinsa si cu bun simt si ii batem. Asa cum Poli a batut-o pe Celtic in 1980 (am fost la meci!)".