Examenele de Matematica si Istorie din sesiunea de toamna a Bacalaureatului 2011 au fost sustinute miercuri, 31 august, de 82,39% dintre cei inscrisi. Ministerul Educatiei anunta ca la proba scrisa obligatorie a profilului au fost eliminati 71 de candidati la nivel national, reprezentand 0,11% dintre cei prezenti. Amintim ca, in sesiunea iunie-iulie 2011 a Bacalaureatului, 268 de elevi au fost dati afara din examenele de Istorie si Matematica.

Ministerul Educatiei precizeaza ca cele mai multe cazuri de elevi eliminati la proba din 31 august au fost inregistrate in: municipiul Bucuresti - 13 candidati, judetul Constanta - 11 candidati, judetul Neamt - 5 candidati.

Bacalaureatul 2011 sesiunea de toamna a adus un fenomen in Bucuresti: multi absolventi au parasit salile de examinare la o ora si jumatate de la inceputul probei de matematica, predand foile goale. "Cred ca la aceasta proba au fost eliminati opt candidati. Dar am inregistrat un alt fenomen. Multi tineri au parasit sala dupa o ora si jumatate fara sa fi scris nimic pe foile de examen", a declarat pentru Mediafax inspectorul general scolar Cristian Alexandrescu.

Examenul de bacalaureat continua vineri, 2 septembrie, cu proba scrisa E.d, proba la alegere a profilului si specializarii, la care s-au inscris 60.345 de candidati.

Citeste si: