Fostul procuror general al Parchetului National Anticoruptie, Ioan Amarie, este cercetat pentru ucidere din culpa in legatura cu un accident rutier in urma caruia a decedat o persoana, a declarat Simona Frolu, purtator de cuvant al PICCJ, citata de Mediafax.

Ioan Amarie, la locul accidentuluiFoto: Agerpres

Simona Frolu, purtatorul de cuvant al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat, duminica, ca dosarul este de competenta Parchetului Curtii de Apel Galati, avand in vedere calitatea actuala de avocat a lui Ioan Amarie.

Potrivit lui Floru, Ioan Amarie este cercetat pentru ucidere din culpa.

Ancheta vizeaza producerea unui accident rutier in urma caruia a decedat o persoana.

Dosarul a fost inregistrat vineri, a spus purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati, Codita Costel.

"Se fac cercetari, se va da o solutie raportat la datele care vor rezulta din ancheta. Nu putem trage acum o concluzie legat de vinovatia soferului", a spus Codita

UPDATE - Politia: Primele cercetari arata ca Amarie este nevinovat

Seful Serviciului Politiei Rutiere Vrancea, Viorel Gheorghe, a declarat, duminica pentru Mediafax ca primele cercetari facute in acest caz arata ca Amarie nu ar fi avut nicio vina in producerea accidentului.

"Din primele cercetari a reiesit ca acesta nu ar fi avut nicio vina. Noi am inaintat dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea, iar de aici a fost trimis la Tribunalul de pe langa Curtea de Apel Galati pentru a fi solutionat. Se face o expertiza in urma careia se va stabili daca impactul putea fi evitat, dar si daca soferul din Botosani (Ioan Amarie -n.r.) circula cu viteza legala", a spus seful Serviciului Politiei Rutiere Vrancea.