Peste 3.200 de politisti rutieri se vor afla in teren pentru asigurarea fluidizarii circulatiei pe Autostrada Bucuresti-Pitesti (A1), Autostrada Soarelui (A2) si pe Valea Prahovei (DN 1), iar un elicopter al Ministerului de Interne va monitoriza traficul, informeaza luni Politia Romana.

Politia Rutiera actioneza pe principalele artere rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere si asigurarea fluentei traficului, politistii recomandand conducatorilor de vehicule sa circule permanent cu viteza adaptata conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana, iar pentru un plus de siguranta, se impune marirea distantei in mers intre vehicule.

"Intrucat sunt estimate aglomerari pe autostrazile A1, A2 si pe DN 1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numarul de echipaje de politie rutiera pregatite sa asigure un dispozitiv rutier flexibil, care sa fie in masura sa combata principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, sa sanctioneze cu fermitate incalcarea normelor de circulatie pe drumurile publice si sa asigure siguranta circulatiei in punctele sau zonele cu risc marit de victimizare sau atunci cand acest lucru se impune", spune Politia, citata de Mediafax.

Totodata, luni, incepand cu ora 17.00, politistii rutieri aflati pe autostrada A2 si pe DN 1 vor fi sprijiniti de un elicoper al Inspectoratului General de Aviatie al MAI, care va monitoriza traficul si va comunica in timp real echipajelor din teren eventualele probleme astfel incat acestea sa fie remediate si sa fie asigurate fluenta si siguranta traficului rutier.

Politistii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, in cadrul actiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care si sistemele de masurare a vitezei de tip TRU-CAM, care masoara viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Totodata, participantii la trafic vor fi informati permanent cu privire la valorile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Politia Romana, prin intermediul Directiei Rutiere, recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.