Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar raman in arest preventiv in dosarul in care sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, decizia fiind luata, joi, de instanta Tribunalului Bucuresti, a declarat pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al institutiei, Laura Andrei. Urmatoarea verificare a legalitatii masurii arestului preventiv se face dupa 60 de zile.

Sorin Ovidiu VintuFoto: HotNews.ro

Sorin Ovidiu Vintu a sustinut, joi, in fata completului Tribunalului Bucuresti, ca se afla in arest pentru ca "s-a incercat preluarea ostila a postului Realitatea TV, folosindu-se un mic ticalos santajabil, iar toata strategia grupului din jurul lui Traian Basescu s-a prabusit dupa vanzare postului.

"Nu sunt acel infractor care alearga prin Bucuresti cu barda dupa infractori mai mari sau mai mici", a spus Vintu, in fata instantei, care a judecat recursul Parchetului fata de decizia instantei inferioare, care a apreciat ca omul de afaceri si Ion Ilie Cezar pot fi judecati in stare de libertate, pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Sorin Ovidiu Vintu a mai spus ca se credea ca daca va fi arestat va prelua postul Sebastian Ghita, insa s-a ignorat faptul ca el se afla in negocieri de vanzare a Realitatii Media.

Vintu a precizat ca Ghita nu mai avea bani din luna ianuarie si ca el a adus milioane de euro in trust.

Avocatul Marian Nazat a precizat judecatorilor ca valoarea tranzactiei privind vanzarea postul catre Elan Schwartzenberg a fost de 150 de milioane de euro.

"Toata strategia pusa la cale de grupul din jurul lui Traian Basescu s-a prabusit dupa vanzarea postului. Aceasta este surpriza pe care i-am pregatit-o lui Traian Basescu", a mai spus Vintu.

La iesirea din sala de judecata, Vintu i-a spus unui reporter: "Transmite-i domnului Basescu ca e departe de a fi castigat vreun razboi".

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, pentru santaj.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, inculpatii Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.