Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a declarat vineri ca sunt posibile disponibilizari in randul politistilor, afirmand ca exista "suficienti politisti betivi, nenorociti", potrivit Agerpres. "Nu vorbesc de un fenomen, vorbesc de anumiti colegi care din pacate sunt in masura sa afecteze imaginea politiei romane, chiar daca numeric sunt putini", a declarat ulterior seful IGPR, sustinand ca este nevoie de o modernizare a institutiei.

"Este posibil sa se faca disponibilizari. Daca pe mine ma intrebati, un punct de vedere personal, eu as vrea sa se faca disponibilizari in politia romana. Pentru ca este un moment extrem de prielnic de modernizare a politiei si de asanare a mediului politienesc. Avem suficienti politisti betivi, nenorociti. Pana acum pentru nemunca niciunul n-a fost dat afara din politie", a precizat Liviu Popa.

El a adaugat ca ar trebui dati afara toti cei care fac de rusine politia romana.

"Avem peste 7.000 de politisti cercetati prealabil si sanctionati disciplinar, o parte din ei - in jur de 2.000 - sunt sanctionati de cel putin doua ori de la aparitia Statutului politistului, in 2002", a mentionat seful IGPR.

Popa a declarat ulterior, la Realitatea TV, ca "in conditiile crizei economice, este un moment in care putem incepe mdoernizarea politiei romane." Intrebat daca sunt atat de multi politisti sanctionati pentru consumul de bauturi incat sa formeze o categorie, Popa a replicat: "Pentru mine, daca vreti, si 10 politisti sunt multi."

"Nu vorbesc de un fenomen, vorbesc de anumiti colegi care din pacate sunt in masura sa afecteze imaginea politiei romane, chiar daca numeric sunt putini", a precizat acesta.

Liviu Popa considera ca politia romana ar avea nevoie de zece ori mai mult personal, desi poate lucra si cu cei 55.000 de angajati existenti in prezent.

"Politia romana ar trebui sa aiba 500.000 de lucratori, la pretentiile care sunt de la politie. Azi in politie sunt 55.500 de oameni. In viziunea mea pot sa ramana 55.000 daca sunt buni, pot sa fie 500.000 si va asigur ca avem nevoie de 500.000, a mai spus seful IGPR.