Dezbinati de angajarea raspunderii pe Legea Educatiei, PSD-istii si PDL-istii si-au gasit un ragaz sa se consoleze, in Parlament. In timpul sedintei de plen a Camerei Deputatilor, deputatii PSD si PDL s-au imbratisat, au facut schimb de telefoane, au glumit, si-au numarat banii, au citit presa pe iPad-uri sau si-au continuat lectura la cartile preferate. Prezente notabile: pe de o parte Monica Iacob-Ridzi si Dan Pasat - ambii cercetati de DNA, pe de alta Silviu Prigoana (PDL) in "bancuta" cu Nicolae Banicioiu (PSD), flancati din spate de Alin Florin Popoviciu (PDL) si Cristian Rizea (PSD). O mare familie, netulburata de nimeni si de nimic.

Familia PSD-PDLFoto: Hotnews

Pe democrat-liberalul Dan Pasat, dezbaterile din Parlament l-au prins in timp ce isi rodea unghiile, sistematic si minutios. Colega sa de partid, Monica Iacob-Ridzi, a urmarit intreaga sedinta cu o mina serioasa, netulburata de vacarmul din jur. In urma cu doar o zi, presedintele Traian Basescu ii cerea premierului Emil Boc sa stabileasca un calendar si un raspuns pozitiv la solicitarile justitiei in cazurile deputatilor democrat-liberali Pasat si Ridzi. Cele doua cazuri sunt inca blocate in Parlament: Ridzi de peste 10 luni, iar Pasat de 40 de zile.

De cealalta parte a salii, deputatii PSD si PDL s-au bucurat sa se revada, dupa ce social-democratii au parasit plenul comun al Parlamentului, nemultumiti de continuarea procedurilor privind asumarea raspunderii pe Legea educatiei nationale. Dupa-amiaza, certurile au fost uitate, iar Florin Popoviciu (PDL) si Cristian Rizea (PSD) s-au imbratisat, au facut schimb de baterii la telefoane si au glumit impreuna cu Nicolae Banicioiu (PSD) si Silviu Prigoana (PDL).