Secretarul de stat american Hillary Clinton a transmis un mesaj din partea presedintelui Obama si a poporului american cu ocazia zilei nationale a Romaniei. Dupa ce trece in revista buna cooperare in teatrele de operatiuni din Afghanistan, Irak si Balcani si din cadrul organizatiilor internationale, secretarul de stat arata ca SUA doreste o aprofundare a parteneriatului dintre cele doua tari, se arata in mesajul pus la dispozitia HotNews.ro de Ambasada americana la Bucuresti.

"Popoarele roman si american impartasesc o prietenie bazata pe valori comune - respect pentru libertate si democratie, promovarea prosperitatii si protectia demnitatii umane si a statului de drept in intreaga lume. Militarii nostri au luptat impreuna cu curaj in Afghanistan, balcanii de Vest si Irak. SUA aduce un omagiu curajului si angajamentului constant al trupelor romanesti in misiunile noastre comune din lume si ii comemoreaza pe cei care au platit ultimul pret pentru libertate", se arata in mesajul lui Hillary Clinton.

Romania si America au lucrat impreuna sa faca fata provocarilor comune, ca aliati ai NTO si prin organizatiile internationale, de la stoparea proliferarii nucleare si cresterea securitatii energetice, la combaterea schimbarilor climatice, mai spune seful diplomatiei americane. Ea apreciaza rolul jucat de Romania in elaborarea noului concept strategic al NATO, a scutului antiracheta si a reformei interne a Aliantei.

"SUA vrea o largire si aprofundare a parteneriatului nostru bilateral cu Romania pe masura ce continuam intarirea legaturilor noastre euro-atlantice", se mai arata in mesaj.