Nicolae Popa va fi extradat in Romania in luna decembrie, a anuntat un purtator de cuvint al Politiei din Indonezia, citat de Jakarta Globe. In acest moment, Popa e internat in Spitalul Politiei din Jakarta, suferind de gastrita acuta.

Nicolae Popa in poza de urmarit general, postata pe site-ul PolitieiFoto: Mediafax

"Seful Politiei din Indonezia si ambasadorul Romaniei au convenit joi extradarea lui Popa. Politia a primit aprobarea din partea Presedintelui si Ministerului Justitiei din Jakarta pentru a-l trimite in Romania pe Popa", a declarat Iskandar Hasan, purtatorul de cuvint al Politiei indoneziene.

Nicolae Popa - fostul director Gelsor - a fost arestat acum un an de autoritatile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009.

Reamintim ca Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa.

Procurorii sustin ca in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Vom reveni cu amanunte