Invatatoarea Cristiana Anghel, care s-a aflat timp de 70 de zile in greva foamei, pana la inceputul lunii noiembrie, a fost externata, luni, de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Bucuresti, anunta Mediafax. Cristina Anghel a spus, la iesirea din unitatea sanitara, ca era "ca un ghimpe pentru cei pe care ii critica" si ca gestul ei nu va ramane fara ecou. Ea a mai spus ca faptul ca nu s-a rezolvat nimic este o chestiune aparenta, subliniind ca protestul ei va ramane "un reper".

"Am auzit ca vor sa mai inchida 17.000 de scoli, sa ne trimita pe toti acasa, oricum nu ne trebuie oameni destepti", a spus invatatoarea.

Cristiana Anghel a precizat ca, cel mai probabil, va reveni la catedra din semestrul urmator, acum fiind in concediu de odihna. Chiar daca i s-a facut rau luni, inainte de externare, invatatoarea spune ca va mai ramane in Bucuresti cateva zile, pentru a merge la emisiunile televizate, unde este invitata.

Cristiana Anghel a subliniat ca s-a simtit foarte bine in spital, ca acasa, dar probabil era "ca un ghimpe" si trebuia sa se duca acasa. Ea a adaugat ca nu vrea sa intre in nicio organizatie sindicala si nici in vreun partid politic, dar va continua sa protesteze "vehement".

Cristiana Anghel a intrat in greva foamei pe data de 26 august, protestand in acest fel fata de diminuarile salariale din sistemul bugetar si fata de neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, lege aprobata de Parlament. Pe 27 septembrie, ea a fost transferata de la Spitalul Municipal din Caracal la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitala, dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat.