Militarii rezervisti si in retragere care vor protesta luni la Palatul Cotroceni afirma ca au luat toate masurile pentru a evita repetarea unor incidente de genul celor petrecute la mitingul politistilor, respingand inclusiv "orice rugaminti de participare, inclusiv din partea revolutionarilor", care si-au exprimat intentia de a protesta alaturi de ei.​

"Am luat toate masurile sa nu se intample (astfel de incidente - n.r.). Am luat legatura cu revolutionarii" care vor protesta intr-un loc apropiat la Palatul Cotroceni. "Sa nu vina. Sau daca vin, noi oricum suntem la distanta si la momentul respectiv oricum vom trimite doar cinci oameni sa depuna coroanele, insotiti de jandarmi", a declarat pentru HotNews.ro colonelul in rezerva Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), intrebat cum comenteaza eventualitatea unor incidente care au aparut la mitingul politistilor de la Palatul Cotroceni.

Protestul rezervistilor si militarilor in retragere din SCMD va incepe luni, de la ora 11.00, printr-un moment comemorativ si se va termina prin depunerea juramantului militar.

"Am respins orice rugaminte de participare, inclusiv din partea revolutionarilor, care ne-au instiintat ca ar veni alaturi de noi. Vom avea dispozitiv inchis, in care vor veni doar cei invitati de noi", a subliniat Mircea Dogaru.

Protestatarii vor depune coroane comemorative la Monumentul genistilor (din Piata Leu - n.r.) si un document format din 14 puncte, care va fi inaintat Administratiei Prezidentiale, Ministerului de Interne, Curtii Constitutionale si prefecturilor din toata tara.

"Noi nu revendicam, noi ne exprimam punctul de vedere", a mai spus Dogaru, care a adaugat ca participantii la manifestatia de luni vor avea asupra lor "doar insemnele sindicale".