Aproximativ 70 de persoane au protestat in aceasta dimineata impotriva birocratiei generate de ordonanta privind plata contributiilor de asigurari sociale pentru veniturile din drepturi de autor. Convocati pe retelele de socializare online, participantii au adus in fata Ministerului Finantelor borcane cu monezi pe care le-au agitat pentru cateva minute in fata intrarii institutiei. O parte dintre cei prezenti au tinut in maini afise cu indemnuri la greva fiscala si mesaje in care cereau un tratament demn din partea institutiilor statului.

Participanii au precizat ca nu se opun in niciun fel platii impozitelor si taxelor datorate statului, dar nu sunt de acord sa fie obligati sa mearga lunar la cate trei ghisee pentru a le achita.

Directorul CRPE, Cristian Ghinea, a depus pe scarile ministerului textul unei petitii online semnata pana la ora manifestarii de peste 3.500 de persoane care cer guvernului sa simplifice procedurile de colectare a taxelor si sa faca posibila plata acestora online. Tot pe treptele institutiei au fost lasate, la finalul intrunirii, borcanele cu monezi si afisele folosite in timpul protestului.

Niciun reprezentant al ministerului nu a coborat pentru a discuta cu manifestantii.