Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a emis miercuri avizul de legalitate asupra Planului Urbanistic Zonal (PUZ) "Zona Faleza Marea Neagra-intravilan comuna 23 August", prin care Consiliul Local al comunei 23 August a aprobat constructia celei mai noi si moderne statiuni turistice de pe litoral, informeaza Agerpres.

Potrivit directorului Cancelariei Prefectului, Corina Cusa, zona vizata este situata intr-un areal cu pronuntat caracter turistic, pe malul marii, intre statiunile Costinesti si Olimp.

"Viitoarea statiune Terra, asa cum este descrisa in PUZ, se va intinde de-a lungul plajei si falezei Marii Negre, in intravilanul comunei, implicati in acest proiect fiind investitori privati si Primaria comunei 23 August" - a precizat Cusa.

Conform Planului Urbanistic Zonal, terenul va putea fi utilizat exclusiv pentru servicii si functiuni pentru turism, restaurante si alte spatii pentru alimentatie publica, baze de agrement, spatii pentru comert - acoperite si descoperite, terase, piscine, spatii verzi, parcari, platforme si constructii aferente retelelor edilitare. Noua statiune, de tip all-inclusive, va cuprinde doua hoteluri cu 13 etaje, 40 de vile, un heliport si terenuri de minigolf. Proiectul Terra va beneficia si de o baza de tratament, pentru odihna ti refacere, dotata cu aparatura ultramoderna.

Pentru punerea in opera a acestui proiect, retelele tehnico-edilitare din localitatea 23 August vor fi extinse si completate cu retele de canalizare, apa potabila, gaze si telecomunicatii, ce vor deservi noua statiune.