Existenta extraterestrilor este aproape sigura, dar omenirea ar trebui sa faca tot posibilul sa evite contactul cu alte forme de viata, avertizeaza celebrul astrofizician Stephen Hawking, citat de BBC News.

Intr-un serial realizat pentru Discovery Channel, una dintre cele mai stralucite minti ale planetei afirma ca este "perfect rational" sa credem ca viata inteligenta exista in afara Terrei. In opinia sa, insa, daca ar descoperi Pamantul, extraterestrii nu ar face decat sa extraga resursele de aici pentru a se muta ulterior pe alta planeta.

"Daca extraterestrii ne-ar vizita, rezultatul ar fi oarecum asemanator celui rezultat in urma descoperirii Americii de catre Columb, si acesta nu a fost prea bun pentru nativii americani", spune el.

Vezi aici extraterestrii imaginati de Stephen Hawking.

Stephen Hawking crede ca, in loc sa incerce in continuu sa comunice cu viata extraterestra, oamenii ar trebui sa faca tot posibilul sa evite contactul.

"Este suficient sa ne privim pe noi insine pentru a vedea cum viata inteligenta se poate transforma in ceva ce nu am dori sa intalnim", explica el.

Premiera serialului Discovery Channel, intitulat "Into the Universe with Stephen Hawking", are loc in aceasta duminica, la ora 21 GMT.