Peste 400 de membri din noua organizatii ale tinerilor maghiari au pornit luni intr-un mars pe strazile municipiului Cluj-Napoca, pentru a marca ziua de 15 martie 1848, cand a inceput Revolutia Ungara, relateaza Agerpres.

Tinerii maghiari poarta steaguri ale Ungariei si ale asa-numitului Tinut Secuiesc, precum sipancarte pe care scrie in limba maghiara 'Tinutul Secuiesc nu-i Romania'.

Printre participantii la mars se numara si ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Szilagyi Matyas.

Dupa mars va avea loc o slujba religioasa la Biserica 'Sfantul Mihail' si vor fi depuse coroane de flori, iar in Piata Libertatii sunt asteptati, potrivit organizatorilor, circa 4.000 de manifestanti.

Tinutul Secuiesc nu-i Romania

"Ziua de 15 martie este o zi a tuturor maghiarilor, care se sărbătoreşte nu numai în Ardeal, ci şi în toate părţile lumii unde sunt maghiari. Este evenimentul cel mai important al anului din punctul de vedere al comunităţii. Arată acea solidaritate de care avem nevoie", a declarat, cu aceasta ocazie, Cseke Attila.