Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic in Republica Turcia nu mai au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat, informeaza Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti. Perioada legala de sedere fara viza este de pana la 90 de zile.

Nu beneficiaza de scutirea de viza cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Turcia pentru studii, munca, formare profesionala, cercetari stiintifice sau alte scopuri similare sau pentru o sedere cu durata mai mare de 90 de zile. Acestia sunt obligati sa obtina, in prealabil, viza de intrare pe teritoriul Turciei.

Transportatorii auto pot intra in Turcia doar dupa ce au obtinut, in prealabil, viza de intrare in acest sens de la Ambasada Republicii Turcia in Romania.

MAE recomanda cetatenilor romani sa nu plece la drum in afara granitelor Romaniei fara a avea incheiate asigurarea medicala, de viata si de calatorie.

Intrarea in Republica Turcia se face doar pe baza pasaportului.

Ministerul de Externe recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Republica Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Au existat cazuri in care cetateni romani aflati pe teritoriul Republicii Turcia au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cel al unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Turcia pot gasi noile conditii de intrare in aceasta tara pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica „Sfaturi de calatorie- Conditii de calatorie – Turcia”.