Nu stiu care a fost audienta dezbaterii de aseara. Cel putin in Bucuresti era cam pustiu cu o ora inainte. Disputa dintre cele trei gratii politice a fost discutata si ras-discutata, firul a fost taiat in 4, cu sau fara folos, postacii au umplut forumurile cu "voteaza-l pe Costel sau pe Gigel", scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Au fost momente stralucitoare si momente penibile, nu merita sa le mai repet si eu, pentru ca e foarte posibil ca momentele care pentru mine au fost penibile sa fie pentru voi stralucitoare si invers, fiecare judeca in felul lui. Fiecare crede ca parerea lui e cea corecta si fiecare dintre noi are dreptate.

Votul de maine nu e un vot decisiv. Nu o sa ne fie mai bine dar nici mai rau indiferent de cine trece in turul doi, nici votul din 6 decembrie nu e decisiv, Romania n-o sa fie mai buna sau mai rea, o sa fie egala cu ea insasi, frumoasa si mizera, tragica si fascinanta.

Si atunci merita sa mergem pana la sectia de votare? Da! Pentru ca altfel postacii de partid, indiferent ca sunt pe internet sau in primarii, la coltul sectiei cu mici si bere, cu galeti, cu faina, cu zahar si ulei, cu autobuze si bani, postacii au sa castige sau piarda iar noi o sa ramanem spectatori pentru inca 5 ani.

Agresiunea postacilor asupra tarii si asupra noastra trebuie sa inceteze, cu cat sunt mai putine voturi liber exprimate cu atat voturile postacilor sunt mai importante, prin absenta de la urne noi le-am lasat tara in mana. E momentul sa le aratam ca nu-i a lor.

Acum 20 de ani cadea comunismul. Acum democratia s-a transformat intr-o targuiala penibila. Pe care putem s-o oprim, sa schimbam ceva. Stiu ca suna patetic, ridicol, idealist. Dar copiii aia de acum 20 de ani nu erau patetici, ridicoli, idealisti?

Te costa o jumatate de ora sa dai peste cap planurile postacilor, doar o jumatate de ora

Comenteaza pe Romania obiectiva.