Cel mai vestit tren din Europa - Orient Expres se opreste, luni, in Gara de Nord, dupa ce va trece prin gara din Sinaia. Acest eveniment are loc, in Romania, o data pe an. Celebrul Orient Expres parcurge, la ora actuala, o ruta ce se intinde intre Paris si Istanbul.

Agerpres aminteste ca, de-a lungul anilor, calatoria cu garnitura de lux feroviara a fost catalogata drept un moft, cei care au dorit sa circule cu acest tren fiind dispusi sa scoata din buzunar chiar si 6.000 de euro pentru o excursie pe intreg continentul, intre Franta si Turcia.

Potrivit NewsIn, trenul de lux a oprit in Statia CFR Curtici duminica seara, in jurul orei 23.30, si a stationat timp de aproximativ o ora, timp in care s-a facut si controlul de frontiera. Pe durata stationarii in punctul de frontiera, majoritatea calatorilor se aflau în vagoanele-restaurant.

Pe lista de meniu sunt diferite preparate culinare, precum somon fume (36 euro), escalop de foaie -gras (32 euro), caviar beluga (390 euro/ 50 de grame), si un preparat din caviar Baccari la pretul de 220 euro portia de 75 de grame. La desert, pasagerii pot servi piramida de ciocolata cu banane (14 euro) si cafea columbiana.

Primul tren Orient Express a fost pus in circulatie la 5 iunie 1883 si a unit Parisul de Constantinopole prin Nancy - Strasbourg - München - Viena - Budapesta - Szeged - Jimbolia -Timisoara - Caransebes - Varciorova - Craiova - Piatra Olt - Pitesti - Bucuresti - Giurgiu - Smarda (2.627 km).

Imortalizat de scriitori, pictori si, mai nou, de producatori de filme, celebrul Orient Express traverseaza Europa in fiecare an cu un singur scop: o "croaziera" de lux pentru toti acei oameni extravaganti si bogati care isi doresc sa retraiasca timp de aproape o saptamana atmosfera "la belle époque".