Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege ce interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat pentru cei care au o pensie mai mare de 1.700 de lei, valoarea salariului mediu brut pe economie. "Cei care au mai mult vor trebui sa opteze, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a legii, intre pensie si salariu", a anuntat premierul Emil Boc.

  • Profesorii, medicii, actorii si asistentii persoanelor cu dizabilitati nu vor fi afectati de decizia Executivului

"Prin aceasta forma finala a legii, nu sunt afectati profesorii, medicii, asistentii persoanelor cu dizabilitati sau actorii, asa cum se intampla cu prima forma a proiectului de lege", a adaugat Emil Boc, care spune ca legea se adreseaza bugetarilor de lux.

Primul ministru a adaugat ca pensia poate fi cumulata cu salariul din mediul privat.

Emil Boc a mai anuntat ca Executivul a decis, in sedinta de miercuri, alocarea unor sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii rurale si a celei spitalicesti.

  • Boc: Romania respinge categoric acuzatiile autoritatilor moldovene

In ceea ce priveste acuzatiile lansate de autoritatile moldovene, potrivit carora statul roman ar avea un amestec in protestele de la Chisinau, Emil Boc a afirmat ca "Romania respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile moldovene privind amestecul tarii noastre in problemele interne ale acestui stat".

"Romania apreciaza ca aceste acuzatii sunt provocatoare si considera ca este inacceptabil ca autoritatile de la Chisinau sa transfere responsabilitatea problemelor interne catre tara noastra", a spus primul ministru.

"Romania nu va lua masuri similare celor luate de Chisinau in ceea ce ii priveste pe diplomatii Republicii Moldova din tara noastra si nu va introduce obligativitatea vizelor pentru cetatenii moldoveni. Mai mult, Romania va sustine in continuare apropierea Republicii Moldova de UE", a adaugat Emil Boc.