Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca ministrul de Interne Gabriel Oprea a actionat unilateral si in afara disciplinei de partid prin numirile facute la MAI, inclusiv cea a lui Virgil Ardelean, el precizand Biroul Permanent National (BPN) al PSD se reuneste luni pentru decizii disciplinare in acest caz.

"Domnul Oprea a actionat unilateral si in afara disciplinei de partid si a protocolului coalitiei", a subliniat Geoana.

El a precizat ca, la sedinta BPN de luni, PSD va lua in discutie "situatia domnului Oprea".

Intrebat daca exista posibilitatea ca PSD sa-i retraga sprijinul politic ministrului Oprea, Geoana a spus: "Nu pot comenta. Voi convoca forul statutar al partidului si vom lua deciziile disciplinare necesare".

Intrebat ce se va intampla in acest conditii cu secretarii de stat numiti, Geoana a precizat "Din punctul nostru de vedere, numirile nu vor fi facute decat dupa ce va exista o comunicare oficiala, formala, sub semnatura presedinteleui PSD catre primul-ministru. Aceasta este procedura stabilita".

Geoana a aratat ca secretarii de stat numiti de Oprea sunt in analiza PSD si a precizat ca exista posibilitatea ca unii dintre acestia sa fie si confirmati.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anuntat, vineri, dupa sedinta de Guvern, numirea a patru secretari de stat in MAI, precum si a lui Virgil Ardelean la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a ministerului, cu rang de secretar de stat.

Sambata, la videoconferinta cu prefectii, Oprea a spus ca numirea secretarilor de stat s-a facut pe criterii politice, dar tinandu-se cont de profesionalism si ca profesionalismul lui Ardelean nu a fost pus niciodata la indoiala.

Premierul Emil Boc a semnat decizia prin care chestorul de politie Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", este numit la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul de Interne.