Fostul general Mihai Chitac va fi eliberat timp de 3 luni din detentie din motive medicale, au decis luni magistratii Tribunalului Militar Bucuresti. Mihai Chitac va fi supus mai multor interventii chirurgicale in libertate, anunta televiziunile de stiri. Si fostul general Victor Atanasie Stanculescu a facut luni un pas spre eliberare - magistrarii au cerut o noua expertiza medicala in cazul sau, inainte de a decide o eventuala eliberare pe caz de boala a acestuia.

Instanta a admis astfel solicitarea fostului general, care a contestat prima expertiza, ce stabilea ca Stanculescu poate fi tratat in inchisoare. Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac au de ispasit cate 15 ani de inchisoare fiecare pentru evenimentele de la Timisoara, din decembrie 1989.

Potrivit expertizelor INML, Victor Atanasie Stanculescu sufera de zece boli, cele mai multe de natura cardiovasculara, dar si de leucemie cronica. Si Mihai Chitac are nevoie de proteza valvulara si pentru aceasta trebuie sa faca o operatie by-pass la inima, potrivit Realitatea TV. Fostii generali sunt internati in spitalul penitenciarului Jilava.