Comunitatea Facebook "Coruptia ucide" a precizat ca Malin Bot nu o reprezinta si nu face parte din aceasta echipa, subliniind ca nu a crezut "niciodata ca protestele au nevoie de vreun lider, cu atat mai putin de unul autoproclamat".

Malin BotFoto: malinbot.wordpress.com

"Multumim fiecaruia dintre cei care au participat la protestele din seara aceasta. Am fost multi, am aratat ca suntem puternici. Si credem ca, impreuna, putem opri abuzurile PSD-ALDE. Suntem hotarati sa ducem aceasta lupta oricat va fi nevoie", scrie pe pagina "Coruptia ucide", dupa mitingul la care au participat duminica seara circa 30.000 de oameni in Bucuresti.

Comunitatea precizeaza insa ca sunt necesare "cateva precizari" dupa acest protest:

"1. Domnul Malin Bot nu reprezinta echipa Coruptia Ucide, nu face parte din echipa Coruptia Ucide si discursul pe care a crezut de cuviinta sa il tina in Piata Victoriei in aceasta seara nu are nicio legatura cu noi. Nu am crezut niciodata ca protestele au nevoie de vreun lider, cu atat mai putin de unul autoproclamat. Nu sustinem astfel de ambitii si nu avem nicio legatura cu ele.

2. Traseul, modalitatea de protest (mars sau stationar) sunt decise impreuna cu membrii comunitatii, dar va rugam sa urmariti postarile de pe aceasta pagina si sa va exprimati parerea in timp util.

3. Putem discuta si polemiza intre noi, dar sa nu uitam cine e adevaratul adversar: PSD-ALDE

4. Daca aveti cel mai mic dubiu legat de onestitatea noastra, va sfatuim sa participati la proteste cand si cum credeti de cuviinta. Noi doar coagulam oamenii care isi doresc sa protesteze si ii informam, nu avem alta miza. Daca, insa, nu ne credeti, cea mai buna solutie este sa nu ne mai urmati. Credem ca este mai bine asa, decat sa faceti asta cu inima indoita.

Inca o data, va multumim!"

Malin Bot a scris, intr-un comentariu publicat la postarea "Coruptia ucide", ca aceste precizari sunt "foarte corecte si necesare" si nu are intentia sa urmaresca "astfel de ambitii".

"In discursul sustinut, pe care cred ca l-au auzit cei mai multi dintre cei care ne urmaresc si aici, am spus ca nu exista un lider, este un protest al tuturor oamenilor onesti care vor justitie, nu coruptie. Cred ca exact asa m-am exprimat. Eu am fost rugat sa vorbesc, am vorbit si va multumesc frumos. E bine ca ati facut aceste precizari, completeaza ce am spus si eu acolo. Cel mai important e scopul nostru comun, mentionat aici. Asta e tot ce conteaza. Cred intentia a fost de buna-credinta, poate ca formularea a indus o idee gresita. E bine ca s-a facut precizarea pentru ca tot apare pe la propaganda mafiei ideea ca cineva cu interese ascunse ne coordoneaza pe toti. Era firesc sa fiti informati ca nu este o legatura intre mine si grupul care se ocupa de pagina aceasta. Ne leaga scopul comun si niste principii in care credem, fara vreun alt interes. Asta cred ca era ideea mesajului acesta, eu asa am interpretat. PS. Sper ca aceste completari suplimentare sa evite alte confuzii. Multumesc", a scris Malin Bot.

"Coruptia ucide" a precizat, raspunzand la acest comentariu, ca "exista destul de multe reactii negative la diverse derapaje" si ca recomanda "ca interventiile la microfon sau portavoce sa fie scurte sa se rezume la mobilizare si sa nu acapareze sau deturneze timpul si atentia cu discursuri moralizatoare sau personale.

"Suntem acolo pentru o cauza IMpersonala. Incurajam implicarea tuturor. #decenta Suntem diversi, nu de dreapta, stanga sau alta ideologie anume. Incercati sa pastrati scandarile si mesajele in tonul comun fara sa-i indepartati pe altii cu extremisme, nationalisme sau revendicari care nu au legatura cu mizele noastre. #echilibru

Alaturi de noi poate veni oricine ne sustine principiile, inclusiv sindicate, ong-uri sau partide. Conditia e ca acestea sa nu incerce sa confiste protestul si sa-i respecte sensul si scopul. #onestitate )", a aratat comunitatea "Coruptia ucide".

Malin Bot a revenit cu un comentariu in care spune ca a "primit numai felicitari" si se intreaba daca nu cumva "se joaca cineva cu voi ca sa dezbine pentru a putea mai usor sa destabilizeze? Pare ca ati cazut intr-o capcana".

"Da, Malin. suntem foarte siguri. Foarte", se arata in raspunsul postat pe "Coruptia ucide".