Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara, referitor la protestele la care au participat zeci de mii de oameni pentru a denunta proiectul de modificare a legilor Justitiei, ca "romanii bine au facut ca si-au spus parerea", intrucat modul in care sunt facute aceste modificari in legislatia pe Justitie este lipsit de transparenta.

"E lesne de inteles de ce protesteaza romanii", a spus seful statului, explicand ca "abordarea pe aceste modificari in legislatia pe Justitie este in primul rand lipsita de transparenta, sunt si aici, culmea, schimbari care se doresc a fi facute impotriva sistemului".

"Cred ca aceasta abordare pe care o are PSD-ALDE in ultima vreme de a merge intotdeauna impotriva tuturor este o abordare total contraproductiva, iar romanii bine au facut ca si-au spus parerea", a mai spus Klaus Iohannis, luni seara, dupa ce a participat la Gala Asociatiei Municipiilor din Romania, desfasurata la Ateneul Roman.

Aproximativ 35.000 de oameni au iesit in strada, duminica, in Capitala si in marile orase din tara, pentru a protesta fata de proiectul de modificare a legilor Justitiei.