Intre atacurile din Barcelona si Cambrils, in timp ce politistii il cautau de soferul dubei ce intrase in pietoni pe Las Ramblas, autoritatile au spus ca un barbat a fost ucis intr-un schimb de focuri la un baraj rutier al politiei din Sant Just Desvern, adaugand ca incidentul nu are legatura cu atacul terorist.

HotNews.roFoto: Hotnews

Afirmatia este acum pusa la indoiala, noteaza The Guardian.

Ministrul de interne catalan, Joaquim Forn a declarat in aceasta dimineata ca barbatul - identificat drept proprietarul masinii - nu a murit din cauza gloantelor.

La Vanguardia scrie ca acesta a murit, de fapt, din cauza ca a fost injunghiat si ca nu era pe scaunul soferului.

Publicatia citata afirma ca politia il cauta pe cel care conducea masina si avanseaza posibilitatea ca barbatul sa fi fost totusi implicat in atacul din Las Ramblas.

Potrivit unor informatii, o masina a spart un baraj rutier de pe Avinguda Diagonal, in sudul Barcelonei, ranind un politist, iar masina a fost gasita in orasul Sant Just Desvern, la cativa kilometri de oras.

Barbatul mort din masina, a carui identitate nu a fost dezvaluita, era proprietarul autovehiculului si nu avea antecedente penale, ceea ce sugereaza ca a fost rapit iar rapitorul sau a fugit. Nu exista insa confirmari oficiale.