Guvernul a propus sa gazduiasca Agentiei Europene pentru Medicamente pe o proprietate aflata in zona de nord a Bucurestiului, chiar in spatele statiei de metrou Pipera, in cea mai aglomerata zona de birouri din Capitala. Proprietatea este detinuta de Netron Investment SRL, firma controlata de Ioannis Papalekas, cunoscut ca fiind cel mai mare dezvoltator imobiliar local, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro. Netron Investments SRL este controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas prin compania Globalworth. Papalekas mai detine in Romania, prin alte companii, si Cathedral Plaza.

Ioannis PapalekasFoto: Hotnews

Reamintim ca Guvernul a anuntat luni ca a depus, la sediul Comisiei Europene, dosarul de candidatura pentru relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente, in contextul Brexit. Fara a preciza clar locul ales pentru gazduirea Agentiei, Guvernul a spus ca locatia propusa "se afla in zona de nord a Bucurestiului, chiar in spatele statiei de metrou Pipera". "Agentia Europeana pentru Medicamente ar urma sa fie gazduita de o cladire noua, va avea o suprafata de aproximativ 27.000 de metri patrati, un centru de conferinte ce poate gazdui 720 de participanti si o excelenta infrastructura IT&C", a mai aratat Guvernul.\

Cathedral Plaza ar trebui demolata in urma unei decizii definitive si irevocabile din 2013, insa Primaria Capitalei tergiverseaza acest lucru, invocand o serie de motive.

Vom reveni cu amanunte