Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat marti aviz pozitiv pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

'In sedinta din data de 4 iulie 2017, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului-sef al DNA privind avizarea revocarii domnului procuror Tulus Doru Florin si a doamnei procuror Iorga Moraru Mihaiela din functia de procuror la Directia Nationala Anticoruptie', potrivit unui comunicat al CSM citat de Agerpres.

Cei doi au fost audiati, marti, in sedinta secreta, de Sectia pentru procurori a CSM.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Tulus 'pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile'.