Mii de oameni au iesit pana acum in strada in Cluj (5000), Timisoara (1500), Sibiu (2000), Brasov (1500), Iasi (500), Ploiesti (100) si Constanta (100) dupa anuntul ministrului Justitiei ca s-au adoptat OUG privind abuzul in serviciu si modificarea Codului penal. Alte orase cu proteste semnificative: Craiova si Oradea.

Protest, 31 ianuarie, Cluj NapocaFoto: Facebook/ Prin Cluj

Un protest spontan s-a desfasoarat marti noaptea in Piata Victoriei. Bucurestenii au iesit in strada, la temperaturi de - 8 grade, dupa adoptarea pe ascuns a ordonantelor pentru amnistie mascata. Oamenii au iesit in strada in numar impresionant, ajungand pana la circa 15.000, potrivit reporterilor HotNews.ro aflati la fata locului. S-a scandat "Noaptea, ca hotii", "Drangea, nu uita, te asteapta Rahova", "Chemati elicopterul", "Iesi afara, javra ordinara!" si "Demisia!".

Guvernul a adoptat in aceasta seara ordonata de urgenta privind modificarea Codului penal care il scapa pe Dragnea si pe alte zeci de penali de dosare. A fost adoptat si proiectul de lege privind gratierea care urmeaza sa fie trimis in Parlament "spre dezbatere si aprobare urgenta. Referitor la abuzul in serviciu, Florin Iordache spune ca se mentine pragul de 200 de mii de lei sub care fapta nu mai e penala, dar este eliminata conditia punerii in miscare la plangerea prealabila.

Timisoara

Iasi

(Sursa: Razvan Brb)

Cluj

Sibiu

Protest la Ploiesti

Protest la Ploiesti

Foto: Hotnews

Ploiesti

Peste 100 de persoane au iesit in strada si la Ploiesti. Un fost candidat independent la primaria Ploiesti, Marius Fenichiu, indeamna ploiestenii sa iasa in strada.