Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, duminica, la Digi 24, ca in Guvern exista o "discutie" pe tema introducerii unor impozite diferentiate pentru anumite tipuri de venituri, masura ce ar putea sa se aplice din 2018, insa da asigurari ca nu va fi modificata cota unica de 16% in integralitate, transmite News.ro.

Daniel ConstantinFoto: Facebook - Daniel Constantin

Intrebat daca se ia in calcul de catre Guvern anularea cotei unice, Constantin a spus ca exista discutii privind o posibila impozitare progresiva.

"Aici stiti ca este o discutie, nu neaparat, dar exista o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare, cum sa spun, in functie de veniturile pe care le au cetatenii. Asta este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv", a spus el.

Aceste discutii ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017. Ulterior, intrebat din nou daca se va renunta la cota unica, vicepremierul a precizat ca ea va ramane, dar vor fi introduse noi forme de impozitare pe venit.

"Cota unica ramane, dar sunt alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua in calcul", a explicat el.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca declaratiile facute de premierul Sorin Grindeanu in debutul sedintei de Guvern de vineri confirma faptul ca social-democratii vor sa elimine cota unica si sa introduca o impozitare bazata pe cote progresive.