Ministrul Sanatatii a anuntat, vineri, lansarea unei linii de telefon speciale, la care pacientii, medicii sau martorii unor fapte de coruptie dintr-o unitate medicala sau farmacie pot semnala incalcarea legii, dispeceratul TelVerde fiind administrat de Directia Generala Anticoruptie (DGA), transmite Mediafax.

Vlad VoiculescuFoto: Privesc.eu

"Astazi lansam linia verde anti-coruptie, in parteneriat cu Ministerul de Interne, mai exact cu Directia Generala Anticoruptie, cu Parchetul de pe langa InaltaCurte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie. Orice roman va putea sesiza telefonic cazuri de coruptie din sistemul sanitar, de la cazuri de conditionare a serviciului medical, pana la concursuri de angajare trucate sau achizitii trucate", a spus Vlad Voiculescu.

"Totodata, Gov IT hub lucreaza la un portal de sesizari unde personalul medical si pacientii vor putea raporta, anonim, neregului din sistem", a declarat ministrul Sanatatii", a declarat ministrul.

Numarul de telefon la care cetatenii vor putea reclama cazurile de coruptie este 0800.806.806, apelul fiind gratuit in orice retea.

"In fiecare saptamana, de cand sunt ministru al Sanatatii, am semnat trimiterea unui dosar de posibila coruptie catre parchet, DNA, sau alte institutii de ancheta. Am descoperit un sistem sufocat de grupuri de interese, o panza de paianjen care sufoca tara, iar din loc in loc, pe panza, pandesc paianjeni feudali care fac din viata pacientilor si sanatatea acestora o afacere. Pentru a face curatenie in sistem, noi am aprins lumina prin transparentizarea la toate nivelurile. La DNA sunt peste 150 de dosare de coruptie, dar nu ne putem baza doar pe procurori sa ne rezolve problemele. De aceea, ne bazam pe pacienti si pe personalul medical sa ne ajute sa tinem lumina aprinsa si sa semnaleze cazurile de coruptie", a mai spus Vlad Voiculescu.