Marile probleme ale sistemului romanesc de invatamant sunt coruptia, numarul mare de materii si indiferenta profesorilor, reiese dintr-un sondaj IRES, la comandaDigi24.

Intrebati care este principala problema a scolii romanesti, 23% dintre romani spun ca sistemul de invatamant este sufocat de coruptie iar 18 procente dintre respondenti spun ca numarul mare de materii pe care il au elevii este marea problema.

15% dintre romani pun situatia precara din invatamant pe seama indiferentei profesorilor fata de elevi, 9 procente spun ca scoala romaneasca are o mare problema din cauza profesorilor incompetenti, iar alti 8% cred ca educatia e la pamant din cauza politizarii sistemului.

De asemenea, trei sferturi dintre elevi spun ca se simt singuri la scoala.

Politica avantajeaza firmele de medicamente spun 84% dintre romanii respondenti din cadrul sondajului. 82% procente dintre romani sunt de acord cu afirmatia ca spitalele din Romania au dotari slabe, acelasi procent fiind de acord ca medicii sunt prost platiti.

Care ar trebui sa fie principala prioritate a viitorului Guvern in domeniul sanatatii? Cei mai multi romani, 27%, spun ca eliminarea coruptiei din sistemul medical. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faca viitorul Executiv ar trebui sa fie cresterea salariilor medicilor - spun 17%. Imbunatatirea conditiilor de igiena din spitale ar trebui sa fie o prioritate pentru viitorii guvernanti - au raspuns 14% dintre romani. Acelasi procent, 14%, considera ca depolitizarea sistemului de sanatate ar trebui sa fie prima pe lista de prioritati a viitorului guvern.