Revolutionarul Lorin Fortuna a incetat din viata, la varsta de 68 de ani, dupa ce a fost internat la Spitalul Judetean Timisoara si operat luni de ulcer duodenal perforat, informeazation.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lorin Fortuna a fost presedintele Frontului Democratic Roman si unul din liderii revolutionari din Timisoara. A fost presedintele Consiliului Judetean Timis al Frontului Salvarii Nationale de la 23 decembrie 1989 la 12 ianuarie 1990.

A fost presedinte al asociatiei de revolutionari Victoria din Timisoara. A infiintat Miscarea: Misiunea Astrala "Romania" si Miscarea Sarmizegetusa, emitand diverse teorii despre civilizatii virtuale.

Conform lui Lorin Fortuna, lumea este alcatuita din mai multe civilizatii virtuale: serpiliana modificata, viperiana, balauriana, dragoniana, pestiliana, delfiniana, acvilaina, grifoniana, goriliana. Fortuna a declarat ca apartine civilizatiei Goriliene.

In 21 decembrie 1989, Lorin Fortuna a infiintat Frontul Democratic Roman, prima organizatie din perioada Revolutiei, el devenind si presedinte al acestuia, scrie News.ro.

In decembrie 1989, Fortuna, alaturi de alti revolutionari, a plecat cu un avion spre Bucuresti pentru "a-i preda" lui Ion Iliescu Frontul Democratic Roman. In avion, a constatat ca erau foarte multi securisti si, pentru ca a facut o escala la Arad, Fortuna si camarazii sai au coborat din avion si s-au intors acasa cu masini de ocazie, apoi au plecat la Bucuresti cu trenul. In 22 decembrie 1989, acestia au ajuns la Bucuresti si s-au intalnit cu Ion Iliescu.

Dupa Revolutie, Lorin Fortuna a ocupat pentru cateva luni functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Revolutionarul Lorin Fortuna, fost conferentiar universitar la Universitatea Politehnica Timisoara, a inventat robotul telefonic, care putea fi apelat la numarul 958 si care dadea ora exacta.