Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat vineri ca, dupa finalizarea procedurilor legale, va semna ordinul de retragere a titlului de doctor fostului premier Victor Ponta, transmite Agerpres.

Mircea Dumitru, rector Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

El a precizat, intr-o conferinta de presa dupa preluarea mandatului, ca Victor Ponta are la dispozitie 10 zile, incepand de joi, pentru a contesta decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor.

"In momentul de fata va pot spune ca am primit o adresa din partea MENCS, a fost transmisa ieri, in care ni se aduce la cunostinta - adresa mi-a fost transmisa in calitatea pe care am avut-o pana miercuri de rector al Universitatii Bucuresti. Eu am transmis CNATDCU solicitarea UB de retragere a titlului de doctor. Adresa pe care am primit-o acum de la MENCS ne confirma faptul ca votul CNATDCU, luat cu o mare majoritate, este acela de a retrage titlul de doctor domnului Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, domnia sa are acum la dispozitie zece zile pentru a depune o contestatie. Incepand din 7 iulie are dreptul sa faca o contestatie. Daca va fi facuta aceasta contestatie, CNATDCU trebuie sa o evalueze si sa dea un verdict final la aceasta contestatie. Cu acest verdict, cu avizul Directiei Juridice a ministerului, ministrul Educatiei in functie adica eu voi semna ordinul prin care se revoca acest titlu", a explicat Dumitru.

El a subliniat ca si in cazul in care o persoana doreste retragerea titlului procedura este ca CNATDCU sa analizeze si sa decida asupra retragerii acestuia.

"Pentru moment, regulamentul, asa cum exista, nu ne permite ca pe baza unei denuntari unilaterale din partea persoanei in cauza sa putem retrage titlurile respective. CNATDCU trebuie sa dea un verdict", a mai spus ministrul Educatiei.