Deputatul liberal Daniel Gheorghe anunta ca a demarat procedura de modificare a legii vanzarii terenurilor catre straini, subliniind ca Parlamentul va trebui sa ii protejeze pe fermierii romani sau sa raspunda in fata lor, informeaza Agerpres.

''Pentru orice liberal, dreptul la proprietate e un principiu sfant, in jurul caruia gandim strategii economice, iar pentru un national-liberal proprietatea privata romaneasca e esenta independentei noastre financiare. Acesta e motivul pentru care, observand efectele legii care permite strainilor sa achizitioneze terenuri agricole in Romania, am inteles ca actul normativ in vigoare este unul anti-romanesc si trebuie modificat de urgenta'', afirma deputatul PNL, intr-un comunicat de presa.

El spune ca, in forma actuala, legea privind vanzarea terenurilor catre straini ''nu e nici macar una europeana''.

Potrivit acestuia, Germania are o lege care reglementeaza aceeasi chestiune, dar care impune ''nenumarate restrictii cetatenilor straini'' care doresc sa cumpere terenuri agricole, protejandu-si fermierii autohtoni.

''Romania, pe de alta parte, a ignorat toate organizatiile reprezentative ale fermierilor in procesul elaborarii si adoptarii acestei legi si a produs un act normativ care permite oricarui samsar de terenuri agricole sa devina proprietar in Romania, fara sa respecte niciun criteriu. Romania, prin ministrul Agriculturii de la momentul adoptarii legii - il numesc pe Daniel Constantin -, si-a sabotat unul dintre domeniile in care - cu investitii si oameni profesionisti - am fi putut performa la nivel european: agricultura. Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania si Confederatia Asociatiilor Taranesti din Romania s-au opus vehement legii elaborate de Ministerul Agriculturii. Nu e o lege europeana, au spus agricultorii, e o lege anti-romaneasca. Iar eu le dau dreptate'', argumenteaza deputatul Daniel Gheorghe decizia sa de a initia o propunere legislativa de modificare a Legii nr. 17 din 7 martie 2014.

In context, el subliniaza ca Romania are nevoie de investitori de buna credinta.

''Legea pe care o propun se afla pe masa Senatului, ca prima Camera sesizata. Am convingerea ca distinsii mei colegi din Camera superioara a Parlamentului vor intelege ca responsabilitatea pe care o au fata de romani ii obliga sa introduca aceste criterii in lege'', arata liberalul.