Noul Consiliu National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si-a ales joi conducerea, transmite Agerpres.

Viorel Barbu, presedinte CNATDCUFoto: Academia Romana

Viorel Barbu, ales presedinte, a avut o pozitie hotarata in anul 2012, prin care a taxat ca membru in CNADCU teza de doctorat a lui Victor Ponta ca fiind un plagiat.

Barbu a pierdut in 2014 sefia Academiei Romane in fata unui candidat sustinut de PSD.

Inainte de 1989, Barbu a fost decan la Facultatea de Matematica din Iasi, apoi rector la Universitatea "Al.Cuza", iar dupa Revolutie a avut vreme de un mandat functia de vicepresedinte al Academiei Romane si, pana in 2013, a condus filiala din Iasi a Academiei Romane.

''La invitatia ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), numit prin ordinul de ministru nr. 4.106/10.06.2016, s-a intalnit astazi in prima sedinta de lucru. Intalnirea a avut ca obiectiv alegerea conducerii si discutii asupra regulamentului de organizare si functionare a CNATDCU, precum si asupra problemelor curente'', se arata intr-un comunicat al MENCS.

Potrivit sursei citate, presedinte al CNATDCU a fost ales academicianul Viorel Barbu, iar vicepresedinti - Marius Andruh (Universitatea din Bucuresti), Mircea Dan Bob (Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca) si Dan Floricau (Universitatea Politehnica din Bucuresti).

Tot prin votul membrilor Consiliului General, Valentina Sandu-Dediu (Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti) a fost desemnata secretar general.

Ioan Aurel Pop, care a detinut sefia CNATDCU, si-a depus demisia din functie la sfarsitul lunii mai.

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a aprobat pe 10 iunie, prin ordin, noua componenta a CNATDCU, for abilitat prin ordonanta promovata in martie de Guvernul Ciolos sa se pronunta pe sesizarile de plagiat.

In cele 35 de comisii CNATDCU si in Consiliul General se regasesc 16 profesori de la universitati din strainatate.

Citeste si: